top of page
Yazarın fotoğrafıMustafa Aydın

Meade 70mm Astrograph Quadruplet APO Refractor Teleskop

Astrofotoğrafçılık hayatıma öncelikle geniş alan çalışmalar ile başlamıştım. Bu dönemde Nikon D5300 ve geniş açı lenslerle çalıştım. Tabi ki derin uzay fotoğrafı da her zaman çekmek istedim ve tele lensler ile Samyang 135mm f/2.0 ve Nikon 300mm f/4.0 ED lensler ve küçük hafif yük taşıyan bir kundak ile oldukça başarılı fotoğraflar çektim.

Her astrofotoğrafçının hayali gibi benim de hayalim iyi bir teleskop sahibi olmaktı. 1 yıl kadar önce Ankara Astronomi Topluluğu’nun değerli çözüm ortağı Astromed sayesinde Meade 70mm Astrograph Quadruplet APO Refractor Teleskobumu satın aldım.

70mm Astrograph Quadruplet APO Refractor Teleskop 350mm odak uzaklığı ve f/5 açıklığı ile tam adıyla müsemma olarak tam bir astrofotoğrafçı… Geniş alan derin uzay astrofotoğrafçılığı için biçilmiş kaftan.

Teleskop ön kısmında genişleyebilir bir “dew shield” çiy koruma bölümü içeriyor. Çift hızlı çok daha keskin netleme yapabileceğiniz 2,5” Rack and Pinion odaklama mekanizmasına sahip. Kullanmadığınız zamanlarda teleskopunuzun merceklerinin tozlanmaması için ön ve arkada kapakları da paket ile geliyor. Ayrıca teleskobunuzu kundağınıza


bağlamak için kutu içerisinden vixen tipi bir “dovetail” kırlangıçta çıkıyor.

Sahip olduğum 1,5x crop faktöre sahip (APS-C) Nikon D5300 DSLR kamera ile oldukça iyi bir görüş alanına “FOV” (3°50.00’ x 2°33.20’) sahip; f/5.0 olan açıklığı ile oldukça hızlı, yani nispeten daha kısa pozlama süreleri ile oldukça iyi ışık toplama yeteneğine sahip. Yaklaşık 2 kg (4.5 lbs) ağırlığıyla ile sizi ve kundağınızı yormayacak iyi bir polar alignment ve phd guiding ile yuvarlak iyi takip edilmiş yıldızlara sahip astrofotoğraflar çekebileceksiniz.


Bu teleskopla ilgili söyleyebileceğim belki de tek dezavantaj, siparişinizle gelen dovetailin çok kısa olması ve birincil merceğin hafif olmasından kaynaklanan balans problemi; kundağınızın üzerinde declination ekseninde balans yapabilmek için dovetailin önüne bir ağırlık takma zorunluluğu doğuruyor.



30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page